Meteen naar de inhoud

Repertoire

Optredens

The Living Lord Singers verzorgen muzikaal gezien heel verschillende gelegenheden. Bijna elke maand verzorgen we een reguliere viering in de Bartholomeuskerk in Nootdorp en soms is dit een jongerenviering. Ook bijzondere vieringen zoals Kerstmis, Pasen, Pinksteren en Vormsel staan op ons programma. Tevens zingen we ook wel eens als gastkoor in andere kerken in de omgeving.

De tekstgroep buigt zich samen met de voorganger over de teksten van de liederen en stemt de liedkeuze af op de inhoud van de vieringen.

Graag zetten we ons ook in voor een optreden in een bejaardenhuis of zorginstelling en stemmen hierop de liedkeuze af.

Diversiteit

In de afgelopen 50 jaar heeft het koor veel ontwikkeling doorgemaakt en een zeer divers repertoire opgebouwd met een grote verscheidenheid aan liederen en muziekstijlen. Over het algemeen zijn dit vooral kerkelijke liederen, maar soms worden ook niet kerkelijke liederen ingestudeerd.

Naast de samenzang, meestal afkomstig uit de bundel “Gezang voor Liturgie”, zingen we veel swingende gezangen onder begeleiding van piano, drums en gitaar.Veelal zijn deze liederen afkomstig van hedendaagse componisten die specifiek voor jongerenkoren schrijven.

Ter afwisseling brengen we ook rustige Taizé liederen ten gehore. Bovendien geeft onze dwarsfluitiste nog een extra dimensie aan verscheidene liederen.