Meteen naar de inhoud

Geschiedenis

Van toen tot nu

In 1967 stapten een aantal Nootdorpse jonge meiden naar de toenmLLS_10jralige kapelaan met de vraag of zij de vieringen met zang en muziek mochten ondersteunen. Deze kerkelijke vernieuwing paste helemaal bij de nieuwe opvattingen van de katholieke kerk, die na het Tweede Vaticaans Concillie twee jaar eerder waren ontstaan. Het gevormde muzikale combo, bestaande uit een aantal zangeressen, een organist, drummer, gitarist en trompettist kwam onder leiding van Madeleine Schreurs-Fortanier te staan. Al snel groeide het muzikale combo binnen een jaar uit tot een heus jongerenkoor.

In 1970 wordt Peter Beijersbergen de nieuwe dirigent van het Nootdorpse koor. En pas in deze periode krijgt het koor zijn naam: The Living Lord Singers. Het koor groeit uiteindelijk niet alleen uit tot een zangvereniging, maar ook tot gezelligllsheidsgroep. Ieder jaar gaat het koor op kamp of worden er  leuke activiteiten georganiseerd. Daarnaast raken de Nootdorpse jongeren steeds meer betrokken bij het verzorgen van hun vieringen, wat leidde tot de oprichting van de zogenaamde tekstgroep. Deze commissie stelt tot op heden in overleg met de voorganger de mis muzikaal en liturgisch samen. Peter Beijersbergen heeft tot 2001 zijn muzikale stempel op het jongerenkoor mogen drukken, waarna Marieke Wapenaar-van Appelo het stokje van hem heeft overgenomen. Met Marieke als dirigent proberen de koorleden elke woensdagavond hun zangkwaliteiten waar nodig te verbeteren!

Jubilea

“The Living Lord Singers heeft het koperen bestaansfeest gevierd. Daar was alle reden tot, want in de regel houdt een jongerenkoor het niet zo lang uit.”

Dit citaHPIM0120at komt uit een artikel uit de Delftse Courant van 6 mei 1980, toen The Living Lord Singers hun 12,5-jarig bestaan vierden. Mogelijk zijn The Living Lord Singers een uitzondering op deze regel, want in 2007-2008 mocht het koor zijn 40-jarig jubileum vieren. Dit jubeljaar werd afgesloten met een speciale eucharistieviering en een reünie, waarvoor bijna alle van de ongeveer 300 toenmalige (ex-)koorleden werden opgespeurd en een almanak werd samengesteld.

In 2018 vierde The Living Lord Singers het 50-jarig jubileum wat werd afgesloten met een feestelijk weekend met een reünie en een jubileumviering.