Meteen naar de inhoud

Over LLS

Al sinds eind jaren ’60 zet Koor The Living Lord Singers zich in om de vieringen die zij muzikaal verzorgt een modern tintje mee te geven door een eigentijds repertoire. Door de jaren heen heeft het koor een eigen klank ontwikkeld welke door de grote inzet van onze dirigent zich nog altijd verbetert.

Dirigent

Na vele jaren aan het jongerenkoor muzikale leiding gegeven te hebben, werd het stokje van Peter PianoBeijersbergen in 2001 door ons huidige dirigente Marieke Wapenaar-Appelo overgenomen. Met haar enthousiasme is zij de spil van het koor. Regelmatig wordt nieuwe muziek aangedragen en oudere muziek in een nieuw jasje gestoken. Marieke laat de muziek binnen het koor leven. Dat doet zij samen met de pianist, drummer, basgitarist en een dwarsfluitiste en natuurlijk met de zangers!

Repetities

Uiteraard staat zingen voorop bij ons koor. De repetities beginnen altijd met zangoefeningen om de stem op te warmen en de zangtechniek te verbeteren. Tijdens de repetities wordt er meestal serieus gerepeteerd en is er tussendoor natuurlijk tijd voor een lolletje. Halverwege de repetitie is er een pauze met koffie en thee en na de repetitie is er gelegenheid om nog wat te blijven drinken!

Wij repeteren elke woensdagavond van 19.30 tot 21.15 in het Parochiehuis naast de Bartholomeuskerk aan de Veenweg, met uitzondering van de schoolvakanties.

Optredens

Door het uiteenlopende repertoire is het voor het koor mo20161030_121436gelijk bijna iedere gelegenheid muzikaal te ondersteunen. Een tekstgroep buigt zich over de teksten van de liederen en stemt de liedkeuze af op de inhoud van de vieringen. Het koor zingt dan ook náást de reguliere vieringen in de Bartholomeuskerk te Nootdorp soms ook als gastkoor in andere kerken in de regio.